KIA Niro EV

Forventes til Danmark slut 2018

KIA NIRO EV

KIA Motors har netop præsenteret sin nye Niro EV på 2018-udgaven af den internationale biludstilling i Busan i Korea. Med en rækkevidde på 450 km* kombinerer den komplet eldrevne Niro EV køreglæde med iøjnefaldende design, crossover-alsidighed og nul-emissions-drivlinje

Intelligent indretning, stor praktisk anvendelighed og en lang rækkevidde er nogen af nøgleordene for KIA Niro EV.

*Alle tekniske informationer i denne tekst er forventede målsætninger, der afventer videre udvikling og godkendelse. Rækkevidden er udregnet efter WLTP-standarden (World Harmonised Light Vehicle Test Procedure). Alle tal kan blive ændret.

Et futuristisk design inspireret af Niro EV Concept fra 2018

Med inspiration fra Niro EV Concept, som blev præsenteret i forbindelse med 2018-udgaven af Consumer Electronics Show i Las Vegas, er Niro EV’s eksteriør baseret på et ”Clean and High-tech”-designkoncept. Bilens futuristiske og aerodynamiske ”tiger-nose”-kølergrill har en integreret opladningstilslutning med et indpræget Niro-logo på afdækningen. Nydesignede luftindtag, nye pilformede LED-dagskørelys og lyseblå dekorelementer får bilen til at skille sig mere ud.

Set fra siden fremhæver den slanke karakterlinje og de kileformede bagruder bilens elegante profil, og disse features giver samtidig mere plads til Niro EV’s muskuløse hjulkasser. Niro EV er udstyret med nye 5-egede 17” aluminiumsfælge med et tofarvet diamond-cut finish, og bag dem ligger KIAs regenererende bremsesystem.

Bagpå har den nydesignede kofanger også lyseblå detaljer, der svarer til dem på bilens front, og nye LED-baglygter giver Niro EV sin helt egen lyssignatur.

 En rækkevidde på 450 km med næste generations komplet elektriske drivlinje

KIA Niro EV er udviklet til at kombinere sit sportslige crossover-inspirerede design med nul-emissions-kørsel med lang rækkevidde og præstationer, der giver køreglæde. Det opnås med næste generations elektriske drivlinje og anvendelse af nye produktionsteknologier, der er skræddersyet til KIAs elbiler.

I Europa vil Niro være udstyret med en kraftig 64 kWh litium-polymer-batteripakke, der giver en rækkevidde på over 450 km på en enkelt opladning – helt uden emissioner. Med en 100 kW-lynoplader tager det 54 min. at lade Niro EV's batteri til 80 % af kapaciteten. Køberne vil også kunne vælge deres Niro med en 39,2 kWh-litium-polymer-batteripakke, der giver en rækkevidde på op til 300 km på en enkelt opladning.*

Kraften fra den 204 hk stærke motor overføres til forhjulene, og drejningsmomentet på 395 Nm er tilgængeligt fra start. Det gør Niro EV i stand til at accelerere fra 0-100 km/h på kun 7,8 sek. Batteripakken er placeret lavt under bilens bagagerumsbund, så crossoveren har et tyngdepunkt, der svarer til tyngdepunktet i en sedan eller en hatchback og sikrer maksimal stabilitet og køreglæde på snoede veje.

*Alle tekniske informationer i denne tekst er forventede målsætninger, der afventer videre udvikling og godkendelse. Rækkevidden er udregnet efter WLTP-standarden (World Harmonised Light Vehicle Test Procedure). Alle tal kan blive ændret.

Moderne interiør med elbilsspecifikke teknologier og crossover-features

Kabinen i Niro EV er en kombination af moderne design med masser af plads og teknologier, der supplerer bilens nul-emissions-drivlinje. Kabinen i Niro EV, som blev fremvist for første gang i dag, adskiller sig fra de øvrige Niro modeller med en række nye features og designelementer. Instrumentpanelet har nye lyseblå dekorelementer, der matcher de udvendige designdetaljer, og midterkonsollens design er blevet forenklet for at give plads til bilens shift by wire gearskift – KIAs første gearknop med drejefunktion.

Niro EV har en nybelysningssystem med diskret oplysning af både midterkonsollen og gearvælgeren. Føreren kan vælge mellem seks forskellige farver – hvid, grå, bronze, rød, grøn og blå. Dørene i Niro EV er også forsynet med dekor i sort højglans og blå farve, hvilket forstærker den futuristiske atmosfære i kabinen.**

Niros 7,0” HMI (human-machine interface) med touchskærm er fortsat placeret midt i instrumentpanelet, men det er blevet opdateret med en række elbilsspecifikke funktioner. Det nye infotainmentsystem giver ejerne mulighed for at finde ladestationer i nærheden og overvåge batteripakkens ladetilstand og resterende rækkevidde. Instrumentenheden – et 7,0” LCD-farvedisplay – er også unikt for Niro EV, og det giver føreren mulighed for at se informationer om kørslen og elbilsdrivlinjen på en intuitiv måde under kørslen. Den nydesignede midterkonsol giver også mere opbevaringsplads nederst ved instrumentpanelet, hvor man kan opbevare mindre genstande – inklusiv en trådløs oplader til smartphones. Der er også integreret en lampe øverst på instrumentpanelet, og lyset viser, om batteripakken lades eller er fuldt opladet, når ladestikket er sat i. På den måde kan ejerne hurtigt se bilens ladestatus udefra.

Med en akselafstand på 2.700 mm har alle personer i bilen fremragende benplads, og pladsforholdene og rummeligheden styrkes yderligere af crossover-designet. Karrosseriet er 1.805 mm bredt og 1.560 mm højt, og det er ensbetydende med maksimal lofthøjde og skulderplads i hele kabinen. Med en længde på 4.375 mm byder bilen på 451 l bagagerumsplads (VDA)

**De europæiske specifikationer kan blive ændret.

Avancerede førerassistentsystemer

Niro EV byder førerne på en række af KIAs avancerede førerassistentsystemer, der matcher drivlinjens moderne egenskaber og hjælper førerne under forskellige kørselsforhold og i forskellige kørselssituationer for at minimere risikoen for kollisioner.

De aktive sikkerhedssystemer, der er tilgængelige til Niro EV, omfatter Forward Collision Warning med frontassistent til undgåelse af kollisioner, intelligent fartpilot med intelligent start-stop-system og Lane Following Assist. Lane Following Assist er niveau 2 indenfor selvkørende teknologi, som følger de forankørende køretøjer i trafikken og registrerer vognbanelinjerne, så Niro EV bliver i sin vognbane på motorvejen. Systemet styrer acceleration, opbremsning og styretøj afhængigt af rækken af forankørende køretøjer, og det opretholder en sikker afstand ved hjælp af eksterne sensorer. Lane Following Assist fungerer ved hastigheder mellem 0 og 130 km/t.

Kia | Nellemann

7 års garanti

7 års garanti: Optima er bygget til at holde

Alle KIA Optima-modeller er omfattet af en nybilsgaranti på 7 år/150.000 km (uden kilometerbegrænsning de første 3 år og 150.000 km fra 4 år og frem) – garantien kan overføres, og ejeren er berettiget til 7 års kortopdateringer og TomTom® Live Services-opdateringer uden beregning.

Læs mere http://www.kia.com/dk/kia-koeb/kias-garantikontrakt/

Gælder i alle EU-lande (plus Norge, Schweiz, Island og Gibraltar) i henhold til lokale vilkår og betingelser.

Se særlige betingelser for batteri

Har du spørgsmål til KIA Niro EV, så skriv endelig til os

Loading...
Alle felter markeret med * er påkrævede